چوب نما چیست ؟
چوب نما :
اجرای نمای ساختمان یکی از قابل ملاحظه ترین بخش های ساختمان است و زیبایی یک ساختمان را در بر دارد . برای اجرای نمای ساختمان از متریال های متعدد نظیر سنگ ، چوب ، شیشه و ورق های کامپوزیت استفاده می شود اما برای ایجاد نمای چوبی نمی توان از هر نوع چوبی استفاده نمود . اجرای نمای چوبی با استفاده از چوب ترموود انجام می پذیرد . چوب ترموود یک نوع چوب فرآوری شده مقاوم است که از آن برای تزیین نما و دکوراسیون داخلی ، سقف ، کف ، درب و پنجره ، سونا و قرنیز بهره می برند ، علاوه بر آن از چوب ترموود برای ساخت تابلو تبلیغاتی یا همان تابلو چوبی می توان استفاده نمود . گاها تابلو مغازه و دیواره ها و دکوراسیون داخلی مغازه ها را نیز با همان چوب ترموود تزیین نموده و یک محیط طبیعی و کلاسیک فراهم می نمایند که می تواند آرامش خاصی برای مشتریان همراه داشته باشد .
ترموود چیست ؟
ترموود نوعی چوب است و خواص ذاتی چوب فروپاشی و ناپایدار بودن آن است برای همین هم دچار پوسیدگی می شود ، برای برطرف نمودن این مساله از پروسه ای بنام حرارت کمک گرفته می شود و زمانی که چوب حرارات داده می شود اصطلاحی همچون ترمووود به آن داده می شود و چوب را مقاوم ساخته و در برابر حشرات ، رطوبت و پوسیدگی ایمن می نماید .
تاریخچه ترموود :
تاریخچه سوزاندن چوب و حرارت دادن برای بالا بردن مقاومت چوب و استفاده در سازه های بیرونی برای اولین بار در دهه 1930 به طور علمی مورد مطالعه قرار گرفت و کشور فنلاند از پیشتازان صنعت ترموود می باشد که برای اولین بار خط تولید این چوب را راه اندازی و اقدام به تولید آن نمود ، علاوه بر آن این کشور یک مرکز و انجمن تحقیقات فنی ترموود با نام VTT راه اندازی نمود و به صورت جامع در این زمینه تحقیقات به عمل آورد و در نهایت فرآیند تیمار حرارتی ترمو چوب یا ترموود توسط انجمن ترموود فنلاند و با همکاری صنایع محصولات چوبی وارد عرصه بازار شد طوری که امروزه ترموود مطابق تحقییقات به عمل آمده توسط این انجمن تولید و عرضه می شود .
مراحل تیمارحرارتی چوب ترموود :
پروسه تیمار حرراتی چوب ترمووود در چند فاز یا مرحله انجام می پذیرد که به شرح زیر می باشد :
گام نخست : ابتدا چوب در ابعاد مختلف برش داده می شود سپس دمای چوب با کمک بخار آب و گرما با سرعت به دمای 100 درجه سانتی گراد رسانده می شود . در این مرحله از کار دما به تدریج تا 130 درجه سانتیگراد بالا برده شده و از بخار برای محافظت و عدم ترک برداشتن چوب و عدم نفوذ فعل و انفعالات شیمیایی به داخل بافت چوب کمک گرفته می شود . پس از گذراندن این مرحله دمای چوب را حدودا به صفر می رسانند تا چوب خشک شود .
گام دوم : در این مرحله از کار با توجه به رده بندی ، ترموچوب را ما بین 180 تا 215 درجه سانتیگراد حرارت می دهند و پس از اینکه چوب به دمای مورد نظر رسید در آن دما نگه داشته می شود تا صمغ و رطوبت چوب به صورت کامل خارج شود و چوب به رنگ قهوه ای روشن در بیاید ، در این مرحله هم از بخار آب برای عدم آتش گرفتن چوب بهره می برند .
گام سوم : این مرحله شامل رطوبت دهی چوب است که با روش باران استوایی و پاشیدن آب به روی چوب ها ، دمای چوب کاهش می یابد و به دمایی متعادل با رطوبت مورد نظر می رسد که این رطوبت حدود 4 تا 6 درصد می باشد . در این مرحله فرآیند تولید چوب به پایان می رسد و بخش عمده ای از رزین چوب خارج شده و قسمت باقیمانده نیز به شکل بلوری و بدون ضرر در می آید و در طول این فرآیند به علت اینکه به چوب با دمای بسیار بالا حرارت داده می شود زنجیره های قندی شکسته و اسیدهای چوب تجزیه شده و یک محصول عاری از هر گونه مواد شیمیایی و مواد مغزی برای حشرات چوب خوار تولید می شود .