تابلو راهنما

 

 

تابلو راهنما :

یکی از انواع تابلوهایی که نقش بسزایی در در زندگی روزمره هر یک از ما ایفا می کنند تابلوهای راهنما می باشند وجود این تابلوها در مکان های پرازدحام سبب عدم اتلاف وقت و انرژی افراد می شود و افراد به سرعت بیشتری می توانند به مکانهای مدنظر خودشان دسترسی پیدا کنند .

این تابلو ها به طور کلی به دو دسته تبدیل می شوند :

1) تابلوهای سالنی : این تابلوها در مکان های عمومی ، تجاری ، ورزشی و ارگان های دولتی جهت هدایت مراجعین به بخش های مختلف یک مکان به کار می روند . این تابلوها می توانند از جنس فلز ، لایت باکس ، پلکسی گلاس و ترموود باشند . تابلوهای راهنمای سالنی انواع متعددی نظیر تابلو سالن ، تابلو راهنمای طبقات ، تابلو شماره اتاق ، تابلو اسامی ، تابلو ورود ، تابلو خروج اضطراری و ... می باشد . وجود این تابلوها سبب می شود افراد در داخل مکان های پرازدحام به راحتی بتوانند به بخش ها ، مکان ها ، طبقات ، سالن ها و افراد مدنظر خود مراجعه نموده و دچار سردرگمی و انحراف نشوند .

2) تابلوهای محیطی : این تابلوها خود به سه بخش تقسیم می شوند که عبارتند از :

الف ) نشانه های بازدارنده راهنمایی و رانندگی :  این تابلوها به صورت تابلو فلزی با رنگ نما ساخته می شوند نقش هدایت رانندگان در مسیر را دارند و به طور کلی شامل علائمی می شوند که هر گونه ضرورت ، ممنوعیت و یا محدودیت را به افراد اعلام می نماید .

ب ) تابلوهای هشدار دهنده : این تابلوها نیز از جنس فلز می باشند و معمولا به شکل مثلث ساخته می شوند و جهت اطلاع افراد از خطرات جاده ای مورد استفاده واقع می شود .

پ) تابلوهای آگاهی دهنده و یا اخباری : از این تابلوها جهت راهنمایی بخش های مختلف جاده ای نظیر اطلاعات مرتبط با مسیرها ، مکان های عمومی نظیر بیمارستان ها ، نمایشگاه ها ، فرودگاه ها ، ترمینال ها و... استفاده می گردد که اکثریت این تابلوها به شکل مستطیل می باشند .

ج) تابلوهای محلی : جهت تعیین مرز ها و جهت جاده ها کاربرد دارد .

به طور کلی برای نصب تابلوهای راهنمای محیطی چند نکته قابل توجه است :

1) انتخاب محل نصب تابلو راهنما در کنار جاده و مکان ها نسبت به تقاطع ها ، خطرات جاده ای

2) نحوه جایگیری تابلو نسبت به کناره سواره رو و دیگر جنبه های مرتبط با مقاطع عرضی و طولی

3) ارتفاع تابلوهای راهنما از زمین و قابلیت دیده شدن آن توسط رانندگان